Четири месеца след изборите и за четвърти път БСП получи шанс да състави кабинет. Партията взе третия мандат за съставяне на правителство. На церемонията в Президентството държавният глава Румен Радев връчи букет по случай рождения ден на Нинова, а тя го почерпи с бонбони.

Модният продуцент Мариана Аршева смята, че рожденият ден позволява да се подаряват бонбони, а и не е забранено, предаде NOVA.

"Радев е джентълмен и ѝ поднесе цветя, Шолц направи така с Меркел. Камерите снимат през цялото време, няма как да не заснемат и това. Тук нещата бяха много делови, нямаше дълги излияния, можеше да мине и без цветята, но не виждам нищо лошо в това, че се е случило. Нинова дойде в тъмносиньо, което е цвят на дипломацията", отбеляза тя. 

Експертът по етикет Миглена Хлебарова обаче не смята, че пред медиите това е допустимо. "Когато се прави такова събитие - даване на политическо доверие чрез мандат, трябва да бъде изчистено от всякакви детайли - например цветя и бонбони. Забранено е, но не е неприятно като действие. Все пак това беше размяна на куртоазия и не беше на място", сподели тя.

По думите ѝ жените са признати професионалисти, имат поведение и високо ниво на отношение с колегите си.