За нас е важно да се защитава националният интерес. Оттук нататък избирателят показа новата формула, в която ще се взимат решенията в бъдещото управление – няма да има еднолично да се взимат решенията. Ще трябва всички политически сили да участват в процеса и да носят отговорност. Това каза Драгомир Стойнев от "БСП за България“ в ефира на БНТ.

Изборът на Вежди Рашидов – считам, че БСП спаси парламентаризма в България, допълни Стойнев. "Ние отстъпихме, за да има консенсус. Всички говорят за консенсус, но никой не предприема реални действия.“

Хартиената бюлетина – ние не премахваме машинното гласуване, но БСП винаги е била за правото на избор на българските граждани, категоричен е Стойнев.

Относно еврото, Стойнев каза: "БСП е единствената политическа сила, която има конкретно решение за приемане на еврото, но БСП винаги е взимала информирано своите решения, заяви още Стойнев. "Ние искахме да видим конкретния сценарий за приемане на еврото, да попитаме защо трябва да бъде непременно 2024 г., защо да не бъде 2025 г. или 2026 г.“

Трябва да сме изключително внимателни, когато взимаме решения за даване на оръжия на Украйна, аз предпочитам България да помага на украинските граждани, отколкото да помагаме на войната и на смъртта, категоричен е Стойнев. "Всяко едно даване на оръжие е стимулиране на конфликта“.