Председателят на енергийната комисия в 49-ото Народно събрание Делян Добрев втвърди тона към правителството "Денков - Габриел" и по-конкретно към премиера. В продължение на две седмици депутатът от ГЕРБ не спира да настоява в личната си страница във "Фейсбук" компенсацията от 73 стотинки на литър гориво, да бъде дадена на българите. А днес се обърна директно към министър-председателя и отговори на коментара му от тази сутрин, че законът е нефелен и няма как да работи.

"Денков, "нефелно" е Правителството, а не законът, който и ти си подкрепил в НС. Дайте на хората компенсациите от 73 стотинки на литър бензин и дизел!", написа с удивителна Добрев в социалната мрежа.

Часове по-рано по темата с дерогацията министър-председателят обясни: "В началото на тази година Народното събрание прие един закон, който няма как да работи, той просто е нефелен, защото няма как да бъде вкаран в употреба. Противоречи на европейското законодателство. Това, което Делян Добрев пише периодично, опитвайки се уязви някого, просто не може да се реализира и той го знае прекрасно", категоричен бе Николай Денков.

Още на 21-ви август Делян Добрев отвори темата и призова: "Стреснаха се и се разбързаха за Росенец... Хайде сега да видим и отстъпката от 73 стотинки на литър!"