И днес земеделските производители готвят протести. Те са недоволни от вдигнатото ембарго на селскостопанска продукция от Украйна. Искат забраната за зърно, сухо мляко, млечни продукти, зеленчуци и плодове да продължи.

Протестиращите се събират с техниката си в 10 ч. на Долни Богров. Представители на всички 26 браншови сдружения от Инициативния комитет на протестите ще бъдат на мястото. Оттам ще чакат разрешение за влизане в София и протестът да продължи пред Министерския съвет, предават от БНТ. 

Инициативният комитет за провеждането на безсрочни ефективни протестни действия за спасяване на българското земеделие настоява вниманието да не се фокусира изцяло към зърнопроизводителите, тъй като в протестните действия се включва целият бранш, включително животновъди, пчелари, производители на плодове и зеленчуци.

Министърът на земеделието Кирил Вътев ги покани на разговори, а вчера премиерът Николай Денков посочи,че според него проблемът с вносът на стоки от Украйна е решен и само трябва заедно с браншовите организации да уточнят количествата, които ще внасяме.