Днес над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време. По-значителни увеличения на облачността ще има над Западна България, но ще бъде почти без валеж. Това съобщи за "Фокус" дежурният синоптик от НИМХ Христо Христов.  Вятърът ще е слаб до умерен от запад-северозапад и вечерта ще се ориентира от юг-югозапад. Температурите ще започнат да се повишават и преобладаващите максимални ще бъдат между 10° и 15°, в София - около 13°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър, който вечерта ще се ориентира от юг-югозапад. Максималните температури ще са между 8° и 12°. Температурата на морската вода е 8°-9°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините в източната половина на страната ще бъде предимно слънчево. В масивите в Западна България облачността ще е предимно значителна, но само на изолирани места ще превали слаб сняг. Вятърът малко ще отслабне и ще бъде умерен и силен от северозапад. Температурите ще се повишават и максималната на височина 1200 метра ще бъде 5-6°, на 2000 метра - около минус 1°.

Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца - след обяд ще започне да се понижава, но ще остане малко по-високо от средното.