Нямам обяснение за последното убийство у нас. Определено не е приятно, но показва каква е ситуация в България – времената са размирни и явно човешкият живот не е ценен. Това коментира Димитър Стоянов, секретар по сигурност и отбрана на президента.

Вчера вечерта Мартин Божанов - Нотариуса беше прострелян в главата с огнестрелно оръжие в района на квартал "Горна баня".

Димитър Стоянов коментира и политическия проект "Трети март". Той заяви, че не е наясно дали ще има партия "Трети март" и ако възникне такава дали ще бъде президентска, или не.

Според него въпросът дали Весела Лечева, Крум Зарков и бившите социални министри ще бъдат лицата на такава алтернатива – трябва да бъде отправен към тях.

"Все още не виждам такъв проект на хоризонта, може би трябва да го дискутираме, след като се появи", заяви пред bTV Димитър Стоянов и допълни, че досега проруски партии не е виждал в България.

"Ако има такъв проект, в неговите рамки ще се реши дали да работи с Делян Пеевски, а няма Делян Пеевски да решава ще работи с такъв проект", посочи още той.

"Ако трябва да интерпретирам думите на госпожа Йотова, бих казал следното – да, предложение към Румен Радев имаше и тя дойде по време на самия запис. Офератата, която отправиха към президента, е да бъде английска кралица – да му бъдат орязани крилата и да му бъдат отнети всички привилегии, включително и за назначаване на хора в службите. Ако погледнете записа, това е програмата за управление на сегашното правителство, на сегашната сглобка. Ще видите в него, че Бойко Борисов е изпран, че Конституцията вече е променена. Покана към президента Румен Радев няма – това, което казах, е в шеговит тон. Той категорично изрази своя вот на недоверие по време на връчване на мандата в резултат на този запис", коментира Димитър Стоянов.

Скандален запис от заседание на "Демократична България" с участие на "Продължаваме промяната" беше оповестен в общественото пространство през юли 2022 г.

"Записът е красноречив - чудесна оферта, отправена към президентската институция", заяви Стоянов.

Той попита къде са плащанията по Плана за възстановяване и устойчивост и допълни, че ги няма, защото правителството не е свършило работата си.

"Делян Пеевски излага своите тези - единствено и само за да защити своите коалицииони партньори. Отляво на Кирил Петков стои Бойко Борисов, арестуван от Кирил Петков за корупция, отдясно - Пеевски, който е обвинен от сами Петков за корупционер", коментира Димитър Стоянов

Според него Бойко Борисов може да каже къде води Пътят на Копринката.