ДАНС е сезирала прокуратурата за "Джемкорп“, а САЩ санкционирахга с "Магнитски“ един от основните инвеститори при създаването на "Джемкорп““ – Сергей Адониев. Това написа във Facebook депутатът от ГЕРБ-СДС Десислава Трифонова.

Агенция "Фокус“ публикува пълния текст на публикацията:

ДАНС е сезирала прокуратурата за "Джемкорп“, а САЩ санкционирахга с "Магнитски“ един от основните инвеститори при създаването на "Джемкорп““ – Сергей Адониев.

Опитът на Продължаваме промяната да подари цялата ни енергетика на руснаците, с което заплашиха съществуването ни като държава, с договора с Джемкорп, вече е даден на прокуратурата.

На база на събраните доказателства и материали, ДАНС е сезирала Върховна касационна прокуратура.

Напомням, че Кирил Петков въпреки доклада на ДАНС за заплахата за националната ни сигурност, кри този доклад 3 месеца в чекмеджето си и НЕ ПРЕДПРИЕ действия по прекратяването на договора.

Продължаваме промяната излъгаха, че са прекратили меморандума, очаквайки да се върнат на власт.

С подписването на договора са нарушени Конституцията, УП на Министерския съвет и правилата на Министерство на енергетиката И НАЙ-ВЕЧЕ НЕ СА ЗАЩИТЕНИ националните ни интереси.

Изисквани са документи с чувствителна за държавата ни информация и е започнало планиране изпълнението на конкретни енергийни проекти.

Последните данни от ДАНС, изнесени във временната комисия, показаха ясните обвързаности с руски интереси.