Чрез меморандума с "Джемкорп" е превзета българската енергетика. Факт е, че в този меморандум има арбитраж и по Конституция той е трябвало да бъде разследван. Меморандумът е и консумиран. Никога не са били възлагани никакви проверки и Кирил Петков в качеството си на министър-председател е излъгал от трибуната всички народни представители. Това каза в предаването "Това е България" на Радио "Фокус" депутатът от ГЕРБ и председател на временната парламентарна комисия Десислава Трифонова.

По думите ѝ най-стряскащите факти са класифицирана информация и хората няма как да видят истинското лице на Кирил Петков и Асен Василев.

"Има безспорни обвързаности с президента на Руската федерация и огромни капитали, с които тези хора оперират. "Продължаваме промяната" и "Демократична България" се вкараха в една допълнителна изолация, в която всъщност вече са", допълни Десислава Трифонова.

"В меморандума с "Джемкорп" е влезнала абсолютно цялата енергетика. Погрижили са се да влязат дори доставките на газ. Виждаме много последователни действия от началото на миналата година за превземане на българската енергетика. Ще направим всичко възможно тази информация един ден да бъде публично достъпна", каза още Трифонова.