Нееднократно сме казвали, че всички аргументи трябва да се отстояват на мястото, на което се прави политика. Напускането и липсата на диалог не е правене на политика. Искаме диалог, искаме яснота как и дали ще работим заедно. Ултиматумите, условията, за нас са просто част от една игра. В подобни неща не участваме. С ясната отговорност сме за това, че на България ѝ е нужно правителство, както и разум, път, хора, които могат да отстояват интересите ѝ. И затова сме поемали всички разговори тук. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова във Велико Търново, предаде репортер на "Фокус"

"И тъй като от вчера се появяват някакви условия, като председател на ПГ на ГЕРБ казвам, че ние спазваме вече одобрената обща законодателна програма, която е изработена заедно с ПП- ДБ, която има и 25 точки. Към този момент вече са изпълнени някои от нея - за съдебна реформа и за реформа в КПКОНПИ", заяви тя.

По думите ѝ законопроект, изготвен от ГЕРБ, е получил мнозинството в зала. "Не допускаме никакви критики, че не си спазваме ангажиментите, поети към ПП-ДБ, и към нашите избиратели. Всички останали проекти са или на проект първо четене, или са в комисии", добави Атанасова. 

Луиза ТРАНЧЕВА