Народните представители направиха промени в състава на част от постоянните парламентарните комисии, предаде репортер на "Фокус". 

Промените в парламентарната група на ГЕРБ-СДС:

Гласувано бе Илиана Жекова да излезе от комисията по политиката на българите в чужбина, а вместо това се присъединява към комисията за пряко участие на гражданите и взаимодействие на гражданското общество. 

Христо Терзийски излиза от комисията по противодействие и превенция на корупцията, а на негово място влиза Марин Маринов. Маринов излиза от комисията по вътрешна сигурност и обществен ред. 

Промените в парламентарната група на "Продължаваме промяната-Демократична България"

Решено бе Гюнемин Хасан да влезе в комисията по превенция на противодействие на корупцията.

Надежда Йорданова излиза от комисията по здравеопазването, а вместо това влиза в комисията по конституционни въпроси. На мястото на Йорданова в здравна комисия влиза Росица Пандова Йовкова. 

Любен Иванов излиза от комисията по земеделието, храните и горите, а вместо това става член на комисията по туризъм. 

Промените в парламентарната група на ДПС:

Мустафа Карадайъ излиза от комисията по конституционни въпроси, а на негово място влиза Ертен Анисова. Анисова ще излезе от комисията по туризъм, в която тя беше член до този момент. На нейно място ще влезе Байрам Байрам. 

Делян Пеевски също излиза от комисията по конституционни въпроси, но вместо това влиза в правна комисия. От нея обаче излиза Гюнер Ахмед, който пък ще заеме мястото на Пеевски в конституционната комисия. 

Небие Кабак излиза от комисията по околната среда и водите, за да се присъедини към комисията по въпросите на децата, семейството, младежта и спорта. На нейно място в комисията, която напуска, влиза Байрам Байрам. 

Хамид Хамид излиза от комисията по вътрешна сигурност и обществен ред, за да се присъедини към комисията по икономическата политика и иновации. Той влиза на мястото на Байрам Байрам. Във вътрешната комисия пък ще влезе Гюнер Ахмед.