Това е абсолютна манипулация и няма никакъв шанс правителство, към което имам отношение да бъде заедно с Делян Пеевски във водеща конфигурация. Той в момента е най-голямото зло, което се случва на България. Това заяви премиерът в оставка Николай Денков във относно изказването на председателя на ДПС, който каза, че може да се случи така, че ДПС да управлява с ПП-ДБ, а Борисов да е в опозиция.

"Голяма част от проблемите, които виждаме са именно, защото той почна да командва процесите. Започна да командва ГЕРБ и той беше този, който искаше избори и ние отиваме на избори заради него. Пеевски може да си говори много неща, но истината е, че осъзнаваме, че проблемът на България се казва Делян Пеевски", отсече премиерът в оставка.

На въпрос дали това не би изгорило мостове към него и ДПС след предстоящите предсрочни избори, Денков бе категоричен: "Аз не виждам какви мостове трябва да имаме към него."

Припомняме, че през последните девет месеца между Пеевски и Денков много често прехвърчаха политически искри и двамата влизаха в спорове по основни теми.