Изключително се забавлявах от неговите твърдения. С Кирил съм работил много по-добре, отколкото с Борисов. Ние сме по-скоро в коалиция с него, отколкото с Борисов. Това каза председателят на ДПС Делян Пеевски, предаде репортер на "Фокус".

"Да се успокоят, да си отидат по места, да се приготвят за изборите, да дойдат резултатите и да седнем да си говорим", призова той. 

Попитан защо общува по-лесно с Кирил Петков, той обясни: "Борисов е по-ангажиран и го няма постоянно в парламента, докато Кирил е постоянно в парламента". 

Лидерът на ПГ на ДПС заяви, че през вчерашния ден ПП-ДБ са обсъдили с ДПС предложението за създаване на една комисия, която да установи фактите и обстоятелствата около Пътната карта и "Балкански поток", както и около "Лукойл".

Той отново обвини Христо Иванов, че "тласнал" страната към избори: "Човекът, който развали и тласна България към избори, е Христо Иванов. Мечтата му е да бъде лидер на това тяхно формирование, той унищожи всичко". 

"Днес гледам Борисов 150, 160, ами може да се случи ние с Кирил да управляваме, Борисов да е в опозиция. Това също Борисов трябва да го разбере, кой каза, че Борисов задължително трябва да управлява", заключи Пеевски.