Намираме се в ситуация на политическа криза и колкото по-бързо партиите започнат да водят диалог, за да решават проблемите, толкова по-добре. Това каза Деница Сачева от ГЕРБ пред NOVA.

Дали ще участваме в управлението на държавата, това го решават избирателите, категорична е Сачева. "Така че отношенията между ГЕРБ и президента са много ясни. Ние не сме по никакъв начин безкритични към това, което се случва. Напротив, и вчера използвахме възможността да му напомним, че днес това, което не му харесва, на практика е нещо, за което той съучаства в случването на така наречената "промяна“.

И по темата за Украйна, и по темата за отбрана, въоръжението ние имаме различия с президента, обясни Сачева. "Президентът, който се опитваше да наложи заедно с ПП, затова че има корупция в инвестиционните проекти, сега това се връща върху него с обвиненията, които от "Продължаваме промяната“ дават за тези 6 милиарда, които са допълнителни извън социалните и здравните плащания, които предвижда бюджетът. В момента общо-взето кой каквото посее, това жъне“.

ГЕРБ-СДС нямат никаква причина да отстъпват от това да реализират първия мандат, категорична е Сачева. "Правителство на малцинството е крайна опция, но все пак я има“.

Тя обясни, че ГЕРБ ще се опитат да започнат разговори по политики и конкретни теми.