Хората искат дългосрочно правителство с ясни приоритети и повишаване на стандарта на живот. Няма да правим повече компромиси с реформите, които трябва да се реализират. Това каза кандидатът за депутат от ГЕРБ-СДС Деница Николова в NOVA NEWS.

Николова посочи какви са приоритетите на ГЕРБ-СДС. Тя каза, че един от тях е образователната реформа – добра материална база и промяна на учебните програми. Политикът уточни, че това е важно и за пазара на труда. Тя допълни, че трябва да се осигурят кадри, да се продължи квалификацията на хората в определени индустрии.

Втори приоритет е модернизация, дигитализация и иновации, с цел постигане на по-висок БВП на страната. Тя поясни, че трябва да се постигне по-висока добавена стойност в индустрията, да се повиши продуктивността, да се подобри икономическата структура и да се увеличат инвестициите. "Предвиждаме да осигурим възможност на 15 стратегически индустриални парка в страната да имат обособени територии и степен на готовност за изпълнение на инвестиционни проекти“, допълни Николова.

Тя посочи, че третият приоритет е съдебната реформа.  Николова каза, че ще предложат нов законопроект за НПК и ще продължат стъпките по конституирането на Комисията за противодействие на корупцията и Комисията за незаконно придобитото имущество.

Димитър Главчев е поискал България да се въздържи в ООН за сръбския геноцид в Сребреница. Той е изпратил до постоянния ни представител в ООН Лъчезара Стоева "скандална грама", разкриваща "безпрецедентен натиск на служебното правителство да бъде променена геополитическата позиция на България", сочат от BORD.  Стоева е отказала да изпълни тази драма. По тази тема Николова каза: "Това, което може да се направи е да се свика извънредно заседание на Народното събрание. Не мога да коментирам действията по отношение на тази декларация, защото това е ангажимент на изпълнителната власт.“