Работили сме по сигнали срещу различни партии. Например в Русе сме работили по сигнал за корпоративен вот, свързан с ГЕРБ-СДС. В Бургас - по сигнал, свързан с ПП-ДБ. В Кърджали работихме по сигнал, който касае ДПС. Не мога да кажа, че е една политическата сила, каза ексклузивно пред bTV министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев.

По думите му става въпрос за случаи, по които няма поставени присъди и трябва да се изчака да приключат досъдебните производства. 

"Ние сме задържали 120 човека до момента. Вероятно това ще продължи. Колко ще излязат не свобода, след като не са взети или са взети мерки, ще обобщим. Към момента пълна информация нямаме, нещата се развиват динамично, всеки час се променят цифрите", допълни Демерджиев.

По думите му има случаи, в които МВР смята, че трябва да се подходи по различен начин.

"Има случаи, в които прокуратурата не реагира по очаквания от нас начин. Всички тези случаи ще ги обобшим, ще ги коментираме с ръководството на прокуратурата, ще запознаваме и обществеността. Следим как реагира прокуратурата. В повечето случаи реакциите и действията са адекватни", допълни Демерджиев. 

Министър Демерджиев коментира и разкритията на bTV за война между дилъри на гласове в Лом.

"Единият от героите във вашия репортаж е установен от нашата структура в Лом, докладвани са материалите на прокуратурата, образувано е досъдебно производство. Защо е на свобода трябва да питате наблюдаващият прокурор. Той взима решението в тази връзка", каза министър Демерджиев.

По думите му МВР е изпълнило основната си задача - да обезпечи нормалното протичане на изборите.