Главният прокурор е пътувал сам в деня на взрива. Това каза вътрешният служебен министър Иван Демерджиев на изслушване в парламента за опита за атентат срещу кортежа на обвинител номер 1, предаде репортер на "Фокус". По думите му не е имало членове на семейството му в автомобила, който е бил обект на взрива. Пътувал е с назначената му охрана от НСО. 

По повод на маршрута, по който е минал Иван Гешев, той е бил обичаен за главния прокурор. "Многократо е минавал по този маршрут", уточни вътрешният министър. 

Демерджиев коментира и щетите по автомобила. "Аз лично видях автомобила, пострадал от този взрив, има незначителни щети, които се изразяват в дупка в единия фар и проникване на сечма в него от рикошета. Няма никакви други щети", подчерта той. 

"Видът на взривното устройство не позволява ударната вълна или отломки да проникнат в този брониран автомобил. Трябва ясно да се заяви, че този автомобил е с най-висока степен на сигурност - от тези, с които разполага българската държава", обясни Демережиев. 

Освен това вътрешният министър уточни, че автомобилът е бил много по-сигурен и много по-защитен от този, който ползва държавният глава. 

Експертът от Израел е бил пристигнал в България час и половина преди да настъпи взрива, каза още Демерджиев.