Това лицемерие трябва да приключи, малко взехме да ставаме като гаджета. Това каза в кулоарите на парламента председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски, предаде репортер на "Фокус".

"Много е интересно това водене по кабинети, без кабинети, ами ние работим всеки ден заедно. Те трябва да престанат с това. ДПС е част от това парламентарно мнозинство", каза Пеевски.

ДПС не желае да участва с министри и по друг начин в изпълнителната власт, категоричен бе той.

"Бойко Борисов лично ни покани, отказахме му. Министърът на земеделието покани наша депутатка да му е първа заместничка, за да оправи сектора. И това отказахме. Ние не желаем да участваме в правителството. В парламентарното мнозинство участваме всеки ден и сме балансьора да се случват нещата. Те без нас не могат да се оправят", обясни председателят на ПГ на ДПС.

"Няма да дадем България на Русия", каза още Пеевски.

"Кой им спасява нещата, като има проблеми с другите партии?! Аз им ги спасявам. Ние работим заедно. Просто в правителството ние не искаме да участваме. Имали сме предложения за министри, за зам.-министри, ние не желаем да участваме. Но в парламентарното мнозинство участваме всеки ден и сме балансьор за да се случват нещата. Те без нас не могат да се оправят", отсече Пеевски.