Чух критики през последните няколко дни към службите, че едва ли не работили за Русия. Това каза депутатът от ГЕРБ Делян Добрев на извънреден брифинг в Народното събрание, предаде репортер на "Фокус". "Не пазели държавния интерес, работили за чужди служби. Аз искам да ги попитам, ако това е вярно, те защо не са работили срещу този интерес на режима на Путин и защо 2 г. не се огледаха в Министерски съвет?", попита депутатът от ГЕРБ.

"Ако това е вярно, а аз съм убеден, че е - тези 5 милиарда долара са верни до последната стотинка. Какво са правили службите? Разследвали ли са кой в Министерски съвет е работил, за да даде/плати България, за по-малко от 2 години повече от 10 милиарда лева на режима на Путин само за петрол", каза още той.

"Реших, че е време да кажа истината и да ви покажа за кого работят "Промяната". Намерих данни за това колко руски петрол е купувала България, по колко пари го е плащала и каква е сумата само за руски петрол, която сме платили на режима-убиец на Путин от началото на войната. Тъй като има периоди, в които има служебни правителство, бързам да обясня, че 4-те най-големи месечни суми са по времето на кабинетите на "Промяната". Ще забележите, че през месец юни 2022 г. само за 1 месец "Лукойл", България е платила на режима на Путин над 426 милиона. Само за 1 месец почти половин милиард долара за 1 месец. Втората по големина сума е от май месец 2022 г., третата - отново при "Промяната" - 384 милиона..."

"С цялата си демагогия тези лидери на промяната, тези, които финансираха режима на Путин - сега ронят сълзи за Навални. Помните ли опорките, с които ни убеждаваха, че ни трябва руски нефт?", коментира още Добрев.

"Дерогацията отпадна, някой да е забелязал да няма бензин или дизел? В която и да е бензиностанция? Лукойл да са освободили хора? Внасяме 100% неруски нефт и това по никакъв начин не се отразява на България", допълни Добрев.

Няма нужда от сълзливи Фейсбук постове, категоричен бе той.

Повече вижте във видеото.