Вече можеше да има редовен кабинет, ако имаше отговорност от останалите партии в Народното събрание при първото връчване на проучвателния мандат от страна на президента. Това заяви във Варна зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов.

Според него Продължаваме Промяната са подходили несериозно към един толкова важен въпрос, касаещ бъдещето на България, а именно сформирането на кабинет.

В контекста на тези мисли, Митов е категоричен, че в президентството са решили, че ще управляват още дълго време. Това, според него, се подразбира от думите на вицепрезидента Илияна Йотова, която заяви, че бъдещия Министерски съвет, трябва да продължи работата на служебното правителство, което, обаче, има само една задача, да организира провеждане на честни и демократични избори.

Зам.-председателят на ГЕРБ е категоричен, че цената на горивата е паднала с левче, от когато не управлява Продължаваме Промяната.

Той бе във Варна, придружаван от депутати от ГЕРБ-СДС, с които говори по актуални за България теми, предаде репортер на Агенция "Фокус".

Красен Кралев изрази от своя страна съмнение, че "Нексо" са финансирали партии и организации, с много по-големи суми, а не с по 20-те хиляди, за които има информация, че са дадени от 7 служителки на криптобанката. Според бившия спортен министър "Нексо" са плащали за реклама в медии, като така са ги финансирали, за да си чистят публичния образ.

Бранимир Балачев е категоричен, че казусът с Пловдивския панаир не е варненска тема. Той е свързан с морската столица, единствено заради т.нар. Дупка - язва в центъра на града, на която трябваше да се изгради Търговски дом.