“Трудно може да се реализира третият мандат, знаем какво следва." Това каза народният представител от ГЕРБ Даниел Митов относно казуса със създаването на редовен кабинет, редаде репортер на Агенция "Фокус".

“Крайно време е да възстановим разваления от 2 години насам ред в българската парламентарна демокрация лидерите да разговарят по приоритети и нормално да има лидерска среща и да се търсят точки на сближаване", подчерта Митов.

От друга страна той припомни, че ГЕРБ имат решение на конгреса, с което няма как партията да влезе в коалиционни отношения или да подкрепи мандат на БСП.

Депутатът от ГЕРБ каза, че очаква всички лидери да седнат на една маса, за което претендира и Корнелия Нинова.

Относно публикацията на вестник “Ди Велт", че България е изнасяла оръжия за Украйна, Митов припомни, че още по времето на управлението на Кирил Петков от ГЕРБ са призовавали властимащите да се признаят и още в миналия парламент да се вземе решение за военната помощ за Украйна. По думите му немското издание не е открило топлата вода и това в било ясно.

“Защо Корнелия Нинова и Кирил Петков лъгаха, че нито един патрон не отива там? Тя продължава да отрича, а Кирил Петков, пък се хвали с това", запита той.

Бившият външен министър коментира и скандала с NEXO, като посочи два основни въпроса като как се финансират българските партии и какво Асен Василев е искал да прави с българската система за електронно разплащане като е настоявал да бъде обвързана с подобни небанкови оператори на криптовалути, което, според него, е изключително рисково.

Даниел Митов каза още, че ПП ГЕРБ не се издържа от дарения, а използва партийната субсидия за това.