Не се дава подкрепа, ако не бъде потърсена. Приоритетите трябва да се разпишат. Има особени баланси в парламента, затова призоваваме "Демократична България", ако бъде даден на тях мандатът, да проявят смелост", това каза в кулоарите депутатът от ГЕРБ Даниел Митов, предава репортер на Агенция "Фокус".



"Всеки трябва да се подпише под приоритетите, иначе е несериозно. Ще видим на кого ще бъде даден мандатът, той трябва да подходи сериозно и тогава ще преценим.  Тук можем да обсъждаме хипотези до утре, без да има полза от това", допълни Митов.

"Хубаво  е да започнем да работим по правилата на парламентарната демокрация, такива, каквито ги познаваме. И по механизмите, по които се поемат сериозни ангажименти. Приоритетите се обсъждат на лидерски разговор". 

На въпрос дали ГЕРБ би участвал в коалиция с ДБ и ПП, Митов отговори: "В момента никой не говори за коалиции. Аз не мисля, че коалиции са възможни. Призоваваме ДБ да погледнат назад и да видят, че са участвали в управление, в което има сериозни нарушения."