30 години живеем само със спомени какво се е случило на Световното първенство по футбол през 1994 г. и спряхме да работим. Поради тази причина последното Европейско първенство, на което участвахме, е преди 20 години. Това каза бившият национал Цанко Цветанов в предаването "Денят на фокус" на Радио "Фокус".

Днес започва Европейското по футбол с мач между Германия и Шотландия. "Шотландия е един от най-колоритните отбори и винаги е добре, когато шотландски отбор участва. Не е най-голямата класа, но със сигурност са с големи сърца. Сигурен съм, че шотландските фенове на футбола ще създадат прекрасна атмосфера", коментира Цанко Цветанов.

Негов фаворит е отборът на Италия. "Не съм много сигурен дали ще съумеят да повторят успеха от миналото Европейско първенство. Германия като домакин винаги е един от фаворитите. Франция разполага с едни от най-добрите футболисти в момента. Англия има млад отбор и гладни за успех футболисти. Не можем да изключим Португалия с Кристиано Роналдо, за когото сигурно това ще е лебедова песен и последно голямо първенство. От тези отбори ще бъде излъчен европейският шампион. Аз бих се радвал, ако има някой отбор изненада, както нерядко се е получавало", допълни Цветанов.

Отборите на Хърватския и Сърбия имат достатъчно качествени футболисти, отбеляза той.  

Според Цанко Цветанов най-добрият играч тази година ще бъде Джуд Белингам.