Ръководството на "Булгаргаз“ ЕАД сигнализира Специализирания отдел "Киберсигурност“ при ГДБОП – МВР и Държавната агенция "Национална сигурност“ за възможни опити за финансова измама от името на дружеството чрез фалшиви сайтове и публикации, съобщиха от "Булгаргаз".

Под заглавията "Булгаргаз, съвместно с българското правителство обяви създаването на инвестиционна платформа за всички в страната" и "Булгаргаз" е позволил на жителите на България търговия с газ" се тиражира информация с напълно измамно съдържание, използваща името на компанията и на изпълнителния ѝ директор, както и логото на дружеството. В публикациите се твърди, че "Булгаргаз“ е създало инвестиционна платформа и гражданите, които инвестират в нея, ще имат гарантирана печалба от 300%. Подобни твърдения категорично не отговарят на истината.

"Булгаргаз“ ЕАД е търговско дружество, което не събира и не обработва лични данни на физически лица, няма инвестиционни проекти и респективно не търси инвеститори в лицето на българските граждани. Служители на "Булгаргаз“ ЕАД не се обаждат по телефона, за да приканват граждани да инвестират в каквито и да било инвестиционни проекти.

В допълнение, "Булгаргаз“ ЕАД си запазва правото да предприеме съответните правни действия срещу лица или организации, които незаконно използват неговото име, влияние, лого, както и всяка друга информация, свързана с дружеството и управителните му органи.