Ще върнем всичко в парламента, председателите ще бъдат от другите партии. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента, предаде репортер на "Фокус". 

"Ние не управляваме, управляват ПП-ДБ. Ще върнем всичко в парламента. Те избират министри, заместник-министри, сменят шефове на агенции, но не ни питат. Ако искат да го правят, тяхна работа – след осем месеца ще е обратно", заяви Борисов.

Той каза, че ГЕРБ-СДС ще се възползва от предложението направено преди сформирането на правителството, ПП-ДБ да управлява, а първата политическа сила да ги контролира чрез парламента и чрез комисиите. 

"Сега се връщаме към думите им, че те искат да управляват, а всички комисии в парламента ще са наши и на другите политически партии, за да ги контролираме", обясни Борисов.

"Председателите на комисиите ще бъдат от другите партии. Ангажиментът ни е към Кирил Петков да оглави комисията по европейските въпроси", обяви той.

На въпрос коя комисия ще оглави самият Борисов, той отговори така: "Аз съм бил три пъти премиер, така че комисиите най-малко ме интересуват".