Срамота? Какво се случва в тази зала? Това попита възмутено лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след бурните скандали по време на дебатите за избор на Момчил Мавров за подуправител на НЗОК , предаде репортер на "Фокус". 

"С Денков работя добре. Колегите не си държат на думата. Когато договаряхме този несъвместим модел, за Здравната каса те извадиха един лаптоп, прочетоха едно име на сегашния управител и ние го подкрепихме. А подуправителя трябваше да бъде излъчен от нас. Дори променихме закона и оттеглихме нашия кандидат за управител. Към днешна дата ние нямаме и зам.-министър на здравеопазването, сиреч ПП-ДБ еднолично управлява НЗОК и здравното министерство, а трябва да носим солидарна отговорност", негодува той. "Не мога да ги разбера, шефът е техен", каза Борисов. "Ще стискаме, докато ни издържат нервите. Моите са здрави, защото виждам реален напредък за Шенген", обяви той на въпрос докога ще изкара сглобката.

Той каза също така с кого има договорки - Кирил (Кирил Петков), Асен (Асен Василев), Лена (Лена Бориславова), която по думите му е държала лаптопа по време на разговорите за кандидатури за управител и подуправител на НЗОК. 

Борисов добави, че сглобката няма да бъде съборена заради избора на подуправител на НЗОК Момчил Мавров. Според него причина за това са все по-големите ни шансове ни за Шенген, както и за еврозоната също. "Нищо, че правителството е паянтово, то е добре "сглобено", допълни още лидерът на ГЕРБ и напомни, че подуправителят е трябвало да бъде на ГЕРБ. "Еднолично Промяната управлява НЗОК, Здравното министерство, а от нас се изисква солидарност и за електронните рецепти", каза той. Борисов обясни, че подуправителят да е от ГЕРБ е бил "пакетна" сделка. 

Относно постоянните спорове между Николай Денков и Делян Пеевски и дали председателят на ПГ на ДПС е подходящ за премиер Борисов каза: "Сериозно ли ме питате. Навремето Станишев допускаше същата грешка. За разлика от Денков, Пеевски е опитен."