ГЕРБ приема офертата на "Демократична България" председателят на Народното събрание да е на ротационен принцип.Това обяви Бойко Борисов с пряко включване във фейсбук за решението на Изпълнителната комисия на партията.

"Демократична България" са предложили на г-жа Атанасова да се приеме ротационно председателство като изход от кризата. В тази криза е чудовищно да си играем на председатели. Не сме се заинатили да е наш председателят на парламента, просто този пост се дава по право на победителя на изборите. По-умният отстъпва", каза Борисов и обясни, че не трябва да става като в приказката за двете козлета, които се бутали на моста и никое не искало да отстъпи, докато паднат във водата и двете.

"Народът ни не заслужава това, което днес се случи в парламента", категоричен бе Борисов. И благодари на Христо Иванов за идеята.

Малко по-рано през деня от "Демократична България“ предложиха, като изход от кризата с избора на председател на Народното събрание, да се въведе ротационен принцип на председателство между кандидатите на първите две политически сили.