Резултатите от гласуванията на "Продължаваме промяната" будят страховито недоумение в много техни поддръжници. Това коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг в централата на партията, предаде репортер на Агенция "Фокус“.

"Много съм щастлив, че ЕС и НАТО бяха подкрепени с огромно мнозинство. За еврозоната 157 "за“ – ГЕРБ – СДС, ДБ, ДПС и "Да, България“. Четворна коалиция подкрепяща членството ни в двата съюза“, съобщи той.

"Антикорупционна коалиция - ГЕРБ,БСП, ДПС, ДБ, "Български възход“ - приети в правна комисия и двата закона на ПП и на Министерския съвет. Огромна антикорупционна коалиция. Тук буди недоумение – "Продължаваме промяната“ не участват в правна комисия по техния закон, а в комисията за МВР, г-н Петков предлага да не се разглежда изобщо. Сиреч - основната им опорка в предизборната кампания я заличих с един замах“, допълни Борисов. 

Той коментира и военната помощ за Украйна.

“Украинското знаме седи от първия ден в централата на ГЕРБ. Огромно мнозинство, огромна коалиция - 175 "за". Тук също буди недоумение, че само 44 депутата от ПП са го подкрепили. "Против" коалицията "Възраждане" – БСП“, обясни Борисов.

"Втората част на ескадрилата F-16, която ни дава пълноправно участие с един от най-модерните самолети на въоръжение в НАТО при нашите съседи, също огромна подкрепа. От "Продължаваме промяната“ са 33, които подкрепят от 53. И въпреки това коалицията е огромна. Против - Асен Василев. Хубава работа - този, който заплашваше с Магнитски всички. Много са ми интересни десните и демократичните, всички, които живееха с илюзията, че "Продължаваме промяната“ е проамериканска и проевропейска партия. Резултатите будят страховито недоумение в много техни поддръжници“, изтъкна лидерът на ГЕРБ.

“Трябва да съставим правителство, народът се измори от избори. Ако не стане с първите два мандата, трябва да опитаме с трети. Дори трябва да се говори с президента, за да съставим правителство с третия мандат", подчерта Борисов.

Според него никой няма доверие в момента на машините и поясни, че ГЕРБ не бързат за избори.

"Предлагаме смесеното гласуване докато българите не си върнат доверието в машините", добави Борисов.