Меморандумът ми е като попската работа. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, предаде репортер на "Фокус".

"Разочарован съм от колегите от ПП-ДБ. В меморандума пише, че кандидатурите трябва да са прозрачни, а не партийни и ярки, за експерти говорят. Даже съм си отбелязала някои от тях. Те изпратиха Станислав Тодоров за шеф на най-големия регулатор КЕВР - депутат от ПП. Ярка политическа фигура. А пък за Петър Петров да не говорим - основен участник в предизборната кампания, депутат от ПП, за зам.-шеф на ДАНС. С господин Петков водихме разговори, за да ме убеди, че той трябва да стане шеф на ДАНС. Виждате ли колко непартийни, експерти и прозрачни. А и завчера по кой прозрачен принцип избраха шефа на АДФИ? Къде се произнесоха неправителствените организации, чий глас чухме, има ли право на вето. А шефът на Митниците? Може да е добър, но защо смениха стария", допълни Борисов.

По думите му ПП-ДБ провалят строежа на АЕЦ "Козлодуй" и "Уестингхаус". "Гласуваха против, което не е добър знак", каза още лидерът на ГЕРБ.

"Чрез своите говорители те пръскат в общественото съзнание, че това са някакви борци за чистота. Всичките им действия до този момент, обаче, показват точно обратното", каза още той.