Импийчмънт на президента е абсурдно, както е и абсурдно този човек да говори като партиен лидер (бел. от ред. - Румен Радев). Това заяви лидерът на ПГ на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов в кулоарите на парламента , предаде репортер на "Фокус"

"Импийчмънт на президента е абсурдно, да се говори, не да се мисли за човек пряко избран от народа. Както е и абсурдно този човек, който има цялото доверие на обществото като обединител, да говори като партиен лидер", заяви Борисов.

Той подчерта колко е важно институциите да има взаимното си уважение и да зачитат позициите си. 

"Много важно е, когато имаме президентска, изпълнителна, парламентарна власт, първо, ние да работим по уважението между тези институции. Зачитането на мнението им. Когато посяваш ветрове, жънеш бури", коментира Борисов.

Попитан за това кой е отправял предложения към държавния глава да се включи в сглобката, Борисов коментира, че трябва да бъдат попитани лидерите на другите две управляващи партии: "Лично аз така оферта не съм правил, трябва да питате другите лидери, едва ли Йотова си го е изсмукала от пръстите". 

Лидерът на ПГ на ГЕРБ-СДС предупреди, че е опасно да се "лепят етикети".

"Призовавам всички да бъдат по-внимателни вече с лепенето на етикети. В една правова държава има  неща, които се доказват, има институции, които работят по тях. Има слухове, има внушения, които не винаги се оказват такива, каквито са", каза още той.

Относно възможността президента да подготвя свой проект, Борисов каза: "Президентът Радев в един момент посочва, застава зад една политическа формация. Ще се окаже в тази зала, нада ли със 120 депутата. Тогава всички вие ще почнете да ни припомняте и на него, и на мен, и на Кирил и Асен какво сме говорили по темата. Особено сега, когато е крайно разделена и в Европа политическата класа - има държави с по 4-5-6 партии в коалиция, които са различни, които са се били по между си. Трябва да се остави една ниша, в която търси управляващото мнозинство".