България е на прага на финансова криза, подобна на тази, която преживя Гърция. Това каза в Св. св. Константин и Елена на брифинг пред журналисти лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, предаде репортер на Агенция "Фокус“. 

Борисов заяви, че приходите намаляват със 700 млн., разходите се увеличават с над 2 млрд.

"Колкото харчиш, толкова трябва да изкараш. Правителството трябва да има излишък в Бюджета. Оставихме им 15 млрд., сега те ни слагат по 15 млрд. лева дълг на година.", обясни лидерът на ГЕРБ.

"Това е безотговорно и не сме го правили никога, каквито и да сме били - и Царя, и Първанов, и Костов, и Доган! И цифрите го показват - двадесет и няколко правителства са направили дълг, колкото едно за следващите години.", посочи Борисов.

Служебното правителство им извади много далавери, но не заради нас. Извади ги, защото в противен случай ще ги напишат на сметката на Радев. Те защитават себе си, не нас, изтъкна той. И продължи: "Ние трябва да сме много концентрирани в това да обясним на хората какво следва, да може все пак здравият разум да надделее. Нима поколения политици не са искали все по-големи пенсии да се дават, все по-големи заплати да се дават? Всеки го иска."

Борисов коментира и отношенията си с президента Румен Радев. Той заяви, че не се среща и не говори с Румен Радев от години.

По думите му ако Радев ме покани, ще отида да говоря, защото трябва да се обсъдят важните теми. Нямаше да крия, ако съм се срещнал с него. Правилно е политиците да си говорят. Ако има среща, пръв аз ще я обявя“, заяви лидерът на ГЕРБ.

"Моят политически опонент е Румен Радев. Той е сериозен играч“, подчерта Борисов.