Бомбата е била с намерение да го убие. Това каза Борислав Сарафов на брифинг пред журналисти, предаде репортер на "Фокус". 

"Взривът е изключително силен, огненият стълб е с височина 4-5 метра. На място се установи кратер с дълбочина 30-40 см и диаметър 3 метра в непосредствена близост до пътя Освен всичко друго, взривът има ясна насоченост към пътя и преминаващите автомобили. Бомбата е била не по-малко 3 кг, но и с осколки, които са се разпилели и са се забили в крайпътните дървета. Те са с големина, колкото човешки нокът", заяви той. 

Заместник-главният прокурор заяви, че е имало специални маркери, чрез които да бъде задействана бомбата, когато премине автомобила, в който е бил Гешев. 

"В момента са провеждат огледни действия. На място на местопроизшествието са открити маркери, които са оставени от извършителите, спрямо които, когато премине автомобила, бомбата да бъде задействана. Само една случайност е спасила главния прокурор, семейството му, както и редица други хора, които са преминавали преди това по този път", каза още Сарафов.

"До няколко часа ще имаме какъв е съставът на химическото устройство. Осколките са били поставени не само за да избухнат, а за д а убиват", доплни той

Той заяви, че по първоначална информация няма пострадали хора.