Прави много силно впечатление, че представителите на прокуратурата преднамерено лансират версия за опит за покушение срещу главния прокурор, наричайки го "атентат“, без да обсъждат.Това каза в предаването "България, Европа и светът“ на "Фокус“ бившият вътрешен министър Бойко Рашков. "А след като са излезли в публичното пространство, би следвало всички възможни версии в тази посока, да бъдат разположени и изказани по отношение на отделните етапи в случая. И затова, обичано, и в литературата, и в практиката – нещо, което не чух тези дни, да се демонстрират познания в тази област. И казват, че следва да се издигнат версии както относно деянието, има или няма престъпно деяние въобще, и оттук нататък всички ние бихме могли колективно да си отговорим на въпроса дали става дума за действително реално осъществен престъпен състав от Наказателния кодекс, или става дума за нещо друго“.

Рашков допълни, че в социалните медии вече е обърнато внимание, че е възможна инсценировка, която да е свързана със събития от предходния парламент, който е разработвал механизъм за търсене на отговорност от главния прокурор. "Следователно, неизяснявайки въпроса относно тези версии, ние не можем да насочим разследването в правилна посока. Виждам как някои от ръководителите в прокуратурата и следствието са се хванали солидно само за версията, че става дума за опит за покушение срещу живота на главния прокурор. Но оттук нататък, дори в този етап възникват редица въпроси: главният прокурор ли е мишената“, попита още Рашков.

Рашков коментира, че ако това е опит за покушение срещу главния прокурор, е изключително сериозен инцидент, който ще има последици за страната и нейния имидж в чужбина. "Но веднага трябва да подчертая, че подобно непрофесионално, хаотично говорене от лица, заемащи висши държавни постове както в съдебната, така и в изпълнителната власт, много отдавна не бяхме чували и не сме били отдавна свидетели някои от представителите на изпълнителната власт, специално от МВР да говорят едно, а пък от Следствената служба да говорят нещо съвършено различно.“