Ние предложихме такъв вариант, който не се прие - сега, копирайки ни, предлагат същото. Техният инат ни връща в началото. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на пресконференция пред журналисти по повод предложения документ от "Продължаваме промяната“, който ще бъде гласуван до края на седмицата в Народното събрание, предаде репортер на Агенция "Фокус“.

"Вътре са написани неща, много от тях безотговорно, защото тези хора вече 2 години са министри, премиери и можеше много от тези неща да са в много работна фаза или дори завършени", продължи лидерът на ГЕРБ.

"Това, че лидерите на партиите не отидоха на обсъждането на този документ, показва изолацията, в която са изпаднали "Продължаваме промяната". С изключение на ДБ, но те харесват всичко, което ПП предложи. Несериозен е начинът, по който се предлага този документ, затова и мисля, че е обречен", сподели Борисов.

Той коментира и цените на горивата при "Промяната", както и сега. Към началото на август е 3,47 лева, а към днешна дата е с 58 стотинки по-евтин. Бензинът е с 84 стотинки по-евтин. Това, което говорихме тогава, че докато ПП е на власт, от джоба на българина изтича по близо лев за всеки литър, виждате, че сме много близо до истината. Всичко това е отивало в нечии джобове", отсече председателят на ГЕРБ.

"Това, че "Промяната" си замина скоропостижно, донесе само просперитет и не толкова дълбоко бъркане в джоба на българина. Това е факт", каза още Бойко Борисов.

Той изрази радостта си, че служебното правителство е подписало договора за сътрудничество с Турция, след което припомни, че според документите с визията, която ГЕРБ е имала за диверсификация на страната, тя е била подготвена днес да се подпише такъв документ.