В този час започва срещата на народни представители от парламентарните групи на ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС с представители на протестиращите миньори. Тя се провежда в сградата на Народното събрание, като към този час в сградата не се допускат журналисти и екипите на медиите изчакват изявления пред сградата на бившия Партиен дом. Бойко Борисов, Кирил Петков и Делян Пеевски водят лично разговорите с протестиращите. 

Заедно с премиера Николай Денков, министъра на енергетиката, министъра на регионалното развитие и благоустройството и министъра на икономиката и индустрията в разговорите ще се включат народните представители Бойко Борисов, Томислав Дончев, Десислава Атанасова, Делян Добрев и Теменужка Петкова от ГЕРБ; Кирил Петков, Атанас Атанасов, Владислав Панев, Васил Стефанов, Радослав Рибарски, Венко Сабрутев, Стою Стоев и Ивайло Мирчев от ПП-ДБ; Делян Пеевски, Хамид Хамид и Рамадан Аталай от ДПС. 

Разговорите се провеждат в зала 134 в сградата на Народното събрание. В тях участват също министрите на енергетиката, на регионалното развитие и благоустройството и на икономиката и индустрията. Представители на синдикатите и протестиращите също вече са в сградата.

В 11:30 ч. двайсетина миньори, идващи директно от АМ "Тракия" и АМ "Струма", бяха допуснати в Парламента, след като първоначално им бе отказан достъп и се наложи да изчакат специално разрешение и покана, предаде репортер на "Фокус".

В 11:45 ч. представителите на медиите също бяха допуснати в сградата на Народното събрание, но към момента не и на самата среща. По информация на "Фокус" депутати от "Възраждане" и ИТН също са се включили в разговорите, но не и народни представители от БСП.