Благодаря на министрите, че са дошли. Информацията, която изнесе господин Демерджиев, лично за нас, е шокираща. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в изказване от парламентарната трибуна, предаде репортер на "Фокус“. "Днес можеше да има министри, излъчени от този парламент. Ние ще изберем проформа едни комисии без председатели и ще се видим другата сряда. Ние сме тук отпреди месец тук трябва да стоят други министри“, допълни Борисов.

Благодаря за възпитанието. Какво ще направим, ако те не дойдат? Ще им поискаме оставката ли? Да се вземем в ръце, да направим правителство и да си носим отговорност, които и да го направим“, каза още той.

"Това, за което призовавате, зависи само и единствено от вас. Губим времето на държавата. Какво предлагате, ама ясно и точно - първо, второ и трето. Спрете да си мерите програмите“, засече го Корнелия Нинова, която обвини, че от ГЕРБ загубили един месец от работата на парламента в шикалкавения и безплодни преговори.

"Ние не трябва да чакаме различни дискусии. Настояваме в най-кратък срок да се изберат комисиите и председатели на комисиите, за да започне да работи Народното събрание за това, за което е избрано“, включи се в дебатите Николай Денков.

От своя страна лидерът на БСП Корнелия Нинова призова Борисов да не прехвърля вината на другите. "Загубихте един месец на държавата в шикалкавене, първи мандат, втори мандат, дайте си програмата, не сия давайте, не ви харесва, харесва ви...хайде, стига вече, губим времето на държавата“, допълни тях.

"Вие апелирате за правителство, а какво предлагате“, попита тя. "Първо, второ, трето. Излезте мъжки и си кажете.“