Искаме справедливи наказания за нарушителите на пътя, адекватни мерки от институциите и спешна законодателна реформа. Това каза един от организаторите на протеста срещу войната по пътищата Христо Георгиев в предаването "Денят на фокус“ на "Фокус“. Протестът е под надслов "Да спрем войната по пътищата“ и е организиран от близки, приятели и познати на загинали на пътя.  

Той бе категоричен, че таванът на търпимост вече е достигнат и протестите няма да спрат.  

Христо Георгиев подчерта, че вече повече от 20 дни продължава протестът на бул. "Сливница“, където Ани и Явор бяха убити от 18-годишен шофьор, карал с много над разрешената скорост, но остават нечути. "Никой не ни чува и не си дава сметка, че трябва да върне малко газта, че не трябва да сяда зад волана след употреба на алкохол. Всеки ден се събираме там и дискутираме колко убийства са станали на пътя, колко деца са загинали. Това е бъдещето на България, а ние не правим нищо за тях. Колко още кръвен дан мислите, че трябва да даде всеки един от нас, за да се случи нещо и да се спрат убийствата на пътя?“, попита той. 

Друг от участниците в протеста – Димитър Шиков, заяви, че държавата не предприема никакви мерки срещу нарушителите на пътя и се налага да бъде принуждавана да действа чрез протести. "Държавата е абдикирала напълно. Време е нещо да се случи, да има някаква реална промяна. Явно ние трябва да направим така, че да ни чуят. Ние искаме резултати и няма да спрем, докато не видим реални резултати, спасени човешки животи и адекватно отношение. Приканвам хората да излязат. Цялото общество трябва да се събуди, да стане, да отиде и да потърси своите права, а хората, които отговарят за реда и законите, просто да се погрижат за това“, призова Димитър Шиков.