Атанас Василев и Калин Иванов от НСБЛ отговарят на въпроси на Беновска на пресконференция от 17.03.2023 г.

Илиана Беновска: Излъчихме ви на живо досега, слушах ви в колата. Нали си давате сметка, че правата не се дават, а се взимат! Какво чакате?

Калин Иванов: Ние може би сме най-активните, последният протест беше наш!

Илиана Беновска: Не сте най-активните! И животновъдите, и млекопроизводителите са в същото положение! Вие не се поддържате всички, които сте в широкия бранш!

Калин Иванов: Те са може би и в по-тежко! Поддържаме се, защото на последния протест, който беше на плодовете в Русе, общо взето половината от хората, които бяха там, бяха наши представители и помогнахме, относно поддръжката. А дали сме активни – ние миналата година направихме 5 протеста. Пак казвам, затваряхме главни пътни артерии, по 600-700 човека през Министерство на земеделието. Ние обикновено изискваме министърът да слезе при нас!

Илиана Беновска: Министърът не приема, аз лично Ви казвам, проверете, свържете се със Зоров, Степанчева. Той не приема хора от техния бранш. Нито на комисия ги приемаха в 48 НС, нито в МЗХ. Така че чудя ви се, мъже хубави, големи, какво правите?

Калин Иванов: Викате си – как го търпим още това!?

Илиана Беновска: Сериозно ви говоря! Какво правите?

Атанас Василев: Ние по принцип се опитваме да бъдем дипломатични и тактични, ама явно в България това не работи! Всеки разбира от тоягата! Пръчка-морков! В действителност явно ние трябва да загубим добрия си тон, да ходим, да ги хванем за ръкавелите и да ги изведем навън! Или да ги поканим, да им дадем мотиката, но съм сигурен, че ще я хванат от грешния край, и да дойдат да поработят!

Илиана Беновска: Имате доста излишни лозови пръчки, разбирате какво ви казвам!

Атанас Василев: Ние имаме много, как да го кажа, излишни нерви или хабим излишни нерви за неща, които могат да се решат бързо, адекватно, стига да има политическа воля и някой да има "топки“ това да го направи!

Калин Иванов: Дават ни знак, че трябва да приключваме. Благодаря на всички, а на Вас Ви благодаря за идеята!

Илиана Беновска: Аз ви желая успех наистина! Не се шегувам!

Атанас Василев: Благодарим! С Ваша помощ!

Илиана Беновска: Насреща сме!

Атанас Василев: Благодарим за което!