БСП сезира КЗК И КРС заради увеличението на цените на мобилните услуги. Това обяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в кулоарите на парламента по повод скандала с увеличението на цените на мобилните услуги от страна на операторите, предаде репортер на "Фокус"

"Не можем да оставим хората без никаква защита. Потребителската тема става изключително важна. За нас приоритет номер едно", отбеляза Нинова.

"Днес ще внесем сигнал до Комисията за защита на конкуренцията да се произнесе дали мобилните оператори, които прилагат еднакви клаузи, не създават пречка пред правилата за свободна конкуренция.

Ще внесем сигнал в Комисията за регулиране на съобщенията, които разглеждат и одобряват общите условия на договорите на мобилните оператори", каза още тя.

"Има начини това да бъде спряно (бел от ред. - увеличението на цените), има начини да се променят условията в тези договори", категорична е Нинова.

Тя определи сегашната практика като "заробване на хората: "Потребителите нямат никакъв начин да се защитят освен през Комисията за защитата на потребителите. Подозираме и правителството в див лобизъм на гърба на хората".

Лидерът на БСП попита как и защо мобилните оператори могат да вдигат цените с темповете на инфлацията и отбеляза, че това не се случва с доходите на населението.