Председателят на Българския Червен кръст акад. Христо Григоров връчи почетна грамота от името на организацията на председателя на Висшия адвокатски съвет д-р Ивайло Дерменджиев. Отличието бе дадено за подкрепата на Националната кампания на БЧК в помощ на пострадалите от катастрофалното земетресение в Турция и Сирия, което отне живота на повече от 50 000 души, съобщиха от БЧК.

"Въпреки тежкото си положение и множеството кризи, които преживяхме през последните години, българският народ, бизнесът, институциите и обществото отново доказаха, че милосърдието и съпричастността са дълбоко заложени в ценностната ни система.“ Това каза акад. Христо Григоров по време на специалната церемония. Той благодари на Висшия адвокатски съвет и на Адвокатурата на Република България за подкрепата и подчерта, че в момента, в който целият свят се обедини да помага, България съумя да бъде първата държава в Европа, която беше на място със свои екипи.

Д-р Ивайло Дерменджиев изрази желанието на Висшия адвокатски съвет и на Адвокатските колегии в страната за развитие на партньорството между организациите в името на хуманността и в полза на уязвими групи от обществото. Съветът традиционно подкрепя различни благотворителни инициативи, сред които: борбата с последствията от COVID-19, финансова помощ за пострадалите семейства от наводнените карловски села, подкрепа за сродни организации в Украйна и Турция, финансова помощ на Европейските адвокати, работещи в бежанските центрове на островите Лесбос и Самос и др.