Целият ресурс на МВР, ДАНС и всички служби са ангажирани за установяване на извършителите. Това заяви на извънреден брифинг пред журналсти директорът на Главна дирекция "Национална полиция" Атанас Илков, предаде репортер на "Фокус". 

"В 11:50 е пристигнал сигналът, че пред автомобила на главния прокурор е било взривено взривно устройство. Минути след получаване му ние бяхме изпратили екипи на полицията и на Спешна помощ", заяви той. 

Той каза,ч е е сформиран щаб, включващ всички служби, за да бъдат установени извършителите. 

"За голяма радост, пострадали нямаше. Колегите реагираха много бързо. Отцепиха района и започнаха проверки на преминаващите автомобили. Сформиран бе оперативен щаб по разпореждане на министър Демерджиев. В него са включени колегите от ДАНС и всички служби. В момента те анализират всички данни", каза още Илков.

Директорът на Главна дирекция "Национална полиция" заяви, че престъплението е насочено срщеу държавността. 

"Извършват се много процесуални действия и голям обем оперативно-издирвателни мероприятия. Целият ресурс на МВР, ДАНС и всички служби за сигурност в момента са ангажирани за установяването на извършителите или поръчителите на това тежко криминално престъпление, което е насочено спрямо държавността", бе катеогричен той.