Търсенето на подкрепа е задача на кандидата за министър-председател. Разчитам на г-н Денков, той е диалогичен, мек, разумен, с политически опит, надявам се, че има план. Трябва да се направи усилие. Това коментира в ефира на NOVA съпредседателят на ДБ Атанас Атанасов.

Той потвърди, че ДБ ще дадат своята подкрепа, но подчерта, че е изключително важно как ще бъдат събрани останалите гласове.

Относно ГЕРБ, той коментира: "Те бяха разочаровани, че ПП не са отишли на среща с тях. Това беше тактическа грешка на ПП. Сега да ги питам ГЕРБ, след като те по този начин оценяваха поведението на ПП, защо вчера не дойдоха на Председателски съвет", каза Атанасов.

"Би трябвало да бъде окомплектован кабинет и да бъде предложен", допълни още той.

Относно условията около промените в Изборния кодекс, Атанасов каза, че е притеснен от "поведението на хартиената коалиция, които не чуват никакви аргументи". "Мирише ми на подготовка за фалшификация", допълни той.

Атанасов коментира, че между 60-70% от избирателите искат политическа стабилност и политическите партии трябва да направят усилие за това.

"В политиката има принципи - подкрепата не се носи на тепсия, тя се търси. Тези, които искат да я получат, би трябвало да я търсят", каза Атанасов.  

Съпредседателят на ДБ отправи остри критики за работата на партиите в парламента.

"В тази пленарна зала прехвърчат светкавици. Толкова много злоба се лее от различните страни. Тя е тежко контрапродуктивна. Трябва да се замислят тези хора, че са пратени там да решават проблеми", каза Атанасов.

Ако се стигне до трети мандат, Атанасов предполага, че той ще отиде в ДПС. "За мен е притеснително, че ще се получи ситуация както навремето с правителството на Беров", каза Атанасов.

"ДПС имаха сериозно участие в кадруването на проектокабинета на проф. Габровски", допълни още той.

"Ако се стигне до избори, би трябвало ние, ДБ и ПП, да направим много сериозни усилия, да не допуснем реставрация", каза Атанасов.

Той определи вчерашната работа на парламента като "сватбарско гласуване" по данъчните закони.