Още след парламентарните избори излязохме с 16 политики, които искаме да реализираме в настоящото Народно събрание. В самото начало казахме, че можем да говорим с всяка една партия по тези политики, публично в парламента. ГЕРБ са склонили на тези наши условия. Това коментира в "Офанзива" депутатът от "Продължаваме Промяната" Искрен Арабаджиев.

"Както 16 политики са част от предизборната ни кампания, така и едно от обещанията ни е, че няма да подкрепим правителство на ГЕРБ и да направим коалиция с тях. Срещата е на експертно ниво, ще говорим за политиките. Ние предлагаме подкрепа за тези политики, а ГЕРБ като мандатоносител може да получи подкрепа за тях, ако ги предложи", уточни той.

Арабаджиев призова ГЕРБ най-накрая да получи първия мандат и да започне да носи отговорност. "На мен в момента ми се струва, че някак покрай всички решения в парламента и различните скандали, забравихме за факта, че ГЕРБ са първата сила и те трябва да получат мандата и да излъчат правителство", е неговото мнение.

Депутатът от ПП смята, че тематичните мнозинства са "най-лошото", което може да се случи на България. "Виждаме, че може да се намери подкрепа по различни теми, но тези мнозинства не са най-добрите за гражданите. Тази седмица се заформи едно тематично мнозинство за връщане на хартиената бюлетина. Това смятам, че е вредно за демокрацията и за честните избори", подчерта Арабаджиев.

Според него е безпринципно, когато няма ясно определено мнозинство, което да носи отговорност и да е излъчило правителство. Арабаджиев призова първият и вторият мандат да не се зачеркват: "Нека видим дали ГЕРБ са способни да го реализират, нека да дойде при нас - и ще покажем какви решения смятаме да предложим", добави той.

Дали има разнобой в "Продължаваме Промяната", Арабаджиев отговори: "Във всяко едно от гласуванията показваме, че в нашата парламентарна група няма еднолично спуснати и наложени решения. Всеки може да ги взима самостоятелно".