"Проекта е стартиран 2019 година след неприятна за мен случка на детската площадка, когато дойде дете в инвалидна количка, друго се опита да убеди дъщеря ми да не играе с него и вече 4 години се боря децата със специални потребности, да ги направя видими за обществото". Това каза в сутрешния блок на Радио "Фокус" "Добро утро, България" Анна Йончева, във връзка с проект "Различните" деца на България"

"Мога смело да кажа, че обществото с годините става доста по-толерантно, децата също, стига да им бъде обяснено да не се притесняват да комуникират с тях. Винаги съм го твърдяла и ще продължа да го твърдя, всичко идва от средата вкъщи, от родителите", заяви Йончева.

"По-възрастните хора все още нямат толеранс, защото те са расли в едни други времена и техните разбирания са трудни и не подлежат на промяна", добави тя.

"Всичко се събира от дарения, тези 20 люлки, които направихме за децата в инвалидни колички, 15 от тях са изцяло от дарения. Винаги съм била на мнение, че има лоши хора, но има и добри, просто не ги показват много, накъдето и да се обърнеш всичко е с лоши новини, с негативни неща, затова аз искам да показвам точно обратното, че хубавото се случва, че хората помагат, че са толерантни, защото имаме нужда да го виждаме", каза в заключение Анна Йончева.