В последните два месеца първата политическа сила показва абсолютна политическа импотентност да създаде нещо градивно. Тук сме за да кажем, че разбираме проблемите на гражданите и имаме план. Даваме конкретни предложения как да се излезе от кризата. Така в студиото на "Здравей, България" председателят на ПГ на "Продължаваме Промяната" Андрей Гюров коментира намерението на ПП и "Демократична България" за правителство на малцинството.

"Това е първият план, който се представя в парламента за съставяне на кабинет, който да приеме ключови промени в законодателството", каза зам.-председателят на ПГ на "Демократична България" Владислав Панев.

"Естествено, че това правителство ще бъде много рисково. Ние казваме, че смисъл от него има само, ако ще се занимава с важните теми. Българските граждани и представителите в парламента трябва да решат какво бъдеще искаме. Такова, в което Никола Минчев е заменен от Вежди Рашидов или такова, в което България ще стане пълноправен член на ЕС ", добави Гюров.

Гюров посочи, че ако в Народното събрание се гледат промените в Изборния кодекс, няма да реализират папката с имената. "Народните представители все още имат време. Ние не можем да зачеркнем свободния избор на хората", е неговото мнение.