"На председателски съвет стигнахме до извода, че най-нормалният път е тази декларация да мине през гласуване в зала и всички пред очите на българските граждани да покажем каква е нашата подкрепа към тези обявени национални приоритети." Това заяви депутатът от ПП Андрей Гюров пред журналисти в парламента, предаде репортер на Агенция "Фокус“.

По думите му, ако в петък въпросната декларация не бъде подкрепа в пленарната зала, вторият мандат ще бъде върнат на президента Румен Радев неизпълнен, но не уточни дали това ще се случи идния понеделник.

Гюров заяви, че очаква да бъде проведена дискусия и допълни, че приоритетите, заложени в документа не са приоритети на ПП, а на страната ни.

По думите му нито в този, нито в следващ парламент няма да има ясно изразено мнозинство, което само да може да прокарва своята програма. “Търсихме това сечение, което може да позволи на този или на следващ парламент да свърши неща, които са важни за страната ни в този момент."

“Не знам дали няма да мине тази декларация, не става въпрос за мандати, имена или политическо его, а за приоритетите, които стоят пред българските граждани", допълни Гюров и изрази разочарование от системните партии, които са отказали диалог.

Той каза, че се работи по състава на проектокабинет, ако евентуално предложения документ бъде подкрепен, но се въздържа от коментар за имена на министри.