Първото кариерно събитие на Bulgaria wants you за 2023 г. се провежда в момента в Пловдив, предаде репортер на "Фокус". "Кариера и живот – защо в България?“ събира на едно място в зала "Сила" най-отговорните работодатели от страната и региона. Водещи са Иван Христов и Андрей Арнаудов, а сред популярните лектори са Нешка Робева, Александър Сано и Светослав Иванов.

"Радвам се, че съм си тук при земляци. Всъщност аз съм от по-луксозния квартал на Пловдив - Асеновград. Смятам, че този форум е едно доста смислено събитие. Никога не ми е минавало през акъла да отида да живея или работя някъде другаде, а наистина имам възможност да живея навсякъде по света. Ако намериш в какво си силен и си упорит и го правиш със сърце, със сигурност това рано или късно ще се отблагодари.

Учих 2 години политология в Софийския университет. След това разбрах, че това е най-безполезното нещо и за мен, и за целия свят. Напуснах и кандидатствах в НАТФИЗ. След още няколко години станах професионален актьор. В България са на изключително високо ниво екипите, които се занимават с кинопродукции. Забелязвам в София все повече чужденци, които не са туристи, а остават тук да живеят.

В Пловдив не знам как е, но това е един знак, че тук има какво да се прави. Ако се ходи навън, нека да е за образование, но рано или късно българите трябва да се върнат в тази държава, която има нужда от читави хора. Тук днес има достатъчно фирми - започнете заедно да правите нещо", заяви в залата Александър Сано.