“Дали на Борисов ще му дойде акълът и ще сме смири и ще направи правителство? От него зависи всичко" започна разговора Беновска. “Преди месец ГЕРБ като първа политическа сила излъчи състав на кабинет на проф. Габровски, който събра най-голямо доверие на този парламент, но не достигнаха няколко гласа, за да се реализира. Нашата политическа отговорност е изпълнена" каза Иванов. Очакването е при следващите избори българските граждани да разберат, че лидерът е Бойко Борисов и първата политическа сила е ГЕРБ. Иванов отбеляза, че със своето изказване на лидерската среща Борисов е върнал парламентаризма, а и това е стремеж на ГЕРБ последните месеци, за да има работещ парламент. Беновска подчерта, че тепърва ще се връща парламентаризмът, защото този парламент е пълен цирк. Иванов коментира, че има доста хора, които са попаднали в политиката с други цели и тенденцията последните 2 години е била разбиване стабилността на България, за която ГЕРБ непрекъснато призовава. По отношение на “младите" в политиката Иванов заяви - “От новите управляващи, които имаха възможността, видяхме, че не им се получиха нещата, резултатите са катастрофални".

“Ще преразгледа ли ГЕРБ решението си да не се коалирате с БСП, каквото и да значи това и да се състави някакъв кабинет, а не да ходим на избори?" попита Беновска. Иванов каза, че това е заявил Борисов - да се преразгледа този въпрос, когато има експертен кабинет. “Къде бяха лидерите на новата революционна партия Промяната, които техният политически баща Радев ги нарече шарлатани в едно свое интервю. С гръм и трясък се провалиха. За година и половина 5 избора, изчегъртани доходи на българите. Системните партии са тези, на които българските граждани трябва да се доверят и да си припомнят кой политически лидер успя да състави при всякакви условия и на световна икономическа криза 2019 година - това бяха ГЕРБ" коментира Иванов. Беновска отбеляза, че един близък съратник на Промяната ѝ е сподели, че ще си вземат пуканки, за да гледат пред телевизора лидерската среща. “Аз смятам, че срещата вчера беше връщане на парламентаризма с появата на г-н Борисов. Беше доказателство, че ни трябват силни политици, силни личности, защото българските граждани все по-ясно си дават сметка за картината, която нарисува Промяната и една друга политическа сила преди това. Последните 2 години - изтриване на голяма част от спестяванията и доходите на българите. Политическите шарлатани успяха да продадат българската енергетика, крипто финансирането на едни други политически сили - това са въпроси и отговори, които се виждат и тази нежна революция не донесе нищо добро" заяви Иванов.

Беновска пожела да подари на Александър Иванов тениска “Харвард". Той коментира, че някои хора са направили за посмешище университета. Водещата го призова да излезе на трибуната във вторник с тениската и да попита къде са били Кирил и Асен, пуканки ли са яли, по време на лидерската среща. Иванов подчерта, че това е абсолютно пренебрежение на политическия живот в България, защото пуканки се ядат на зрелища, а това, което те са създали, е позорище, а ефектите от Промяната се виждат и със закъснение.

“Какво правим с това финансиране от 400 000 лева, засега доказани, на ДБ от крипто NEXO?" попита Беновска. Иванов коментира, че това е абонамент на частна фирма, гонеща някакви интереси. “Служители на NEXO на равен брой вноски по 20 000 лева, приблизително на едни и същи дати, са превеждали на ДБ. Това, ако не е скандално за начина на финансиране на тяхната партия и кампания, здраве му кажи. Те дължат тези отговори на своите избиратели" заяви Иванов. Беновска попита дали това кранче няма да секне - Христо Иванов влиза в джипа на подсъдимия олигарх Бобоков, за да обсъжда културни проекти в Русе, после някаква крипто банка дарява на Иванов 400 000 лева. Александър Иванов подчерта, че Христо Иванов дължи отговори на българското общество и своите избиратели, защото говорят за прозрачност, искат да лидират процеси по съдебни реформи, но странно се фиксират към определени лица и функции на държавата. Беновска попита дали няма как да се забрани това със закон. Иванов отговори, че това е нарушение на закона - финансиране от фирми и партии, но Христо Иванов завоалирано е обяснил, че са получили дарения от конкретни хора. “На Борисов няма ли да му дойде мъдрост, за да може да секне и това, има толкова закони да се приемат?" попита Беновска, а Иванов отговори, че този парламент е най-работещият за последните две години.

Беновска коментира, че Атанас Пеканов го гласят за премиер на служебен кабинет и заедно с Росен Христов са натоварени да отидат в ЕК и да искат отмяна на закриването на въглищните централи, а самият Пеканов е против това. Александър Иванов отговори, че няма кой друг да бъде задължен и затова ГЕРБ са предложили кабинет, но не са им достигнали няколко гласа. Беновска призова да бъдат изпратени синдикати, работодатели, експерти от партиите. Депутатът от ГЕРБ отбеляза, че е прието решение, което да върне енергийната независимост на България, която е изтъргувана от предишните управления за сделки за батерии, което е световен прецедент, а и тези батерии, закупени с европейски средства, след няколко години ще се развалят и българските граждани ще трябва да плащат за тях. Беновска обясни, че в наредбата е записано, че от батерии ще могат да се възползват тези, които са на дърва и на въглища, но няма компенсации за газа. Иванов подчерта, че тези наредби не ги пише НС, а са въпроси към бившите управляващи. Той отбеляза, че сме имали най-ниските цени на газ в България, но договорите са прекратени, за да може пак от руски газ да се взимат пари през посредници и тези въпроси все повече натежават към Промяната. “Установи се, че е купуван пак руски газ през посредници с 30 % по-скъпа цена. Хората са ползвали същия газ от Русия, обаче, с 30 % комисионни. Цената на горивата в България от руския нефт, който е много по-евтин от всякакъв друг вид нефт, в България каращите плащат 1 лев отгоре. Това са бързите схеми. Предполагам не са ги преподавали така в Харвард, но бяха приложени за една година" коментира Иванов.

“Какво ще се случи според Вас - на Борисов ще му дойде ли мъдростта да направи кабинет, или отиваме на избори?" попита Беновска за финал. Иванов отговори, че изборите са неизбежни, защото Нинова връща мандата във вторник и Радев решава кога да е датата. “Явно нямаме комуникация с Радев, защото Борисов каза, че най-голям шанс да се избегнат 5-ти избори и да продължи да работи парламентът, единствен шанс е третият мандат да отиде при една дясна заявена партия ДБ. Да си обяснят даренията, дължат тези отговори, но президентът каза, че скандалът не му пречи, защото е взел решението преди скандала с NEXO" каза Иванов. Той подчерта, че Борисов не вижда вариант засега, но в бъдеще трябва да се мислят всички варианти за експертен кабинет, след такива избори по вина на празните столове на Кирил и Асен, които гледат с пуканки обедняването на българския народ.