Актьори се събраха пред Народния театър в подкрепа на Александър Морфов, който днес бе уволнен дисциплинарно.

Решението им да се съберат пред театъра е спонтанно, те изразяват несъгласие с неговото уволнение и действията на директора Васил Василев.

Пред Народния театър се събраха обичани български актьори, режисьори и продуценти. Сред тях са Камен Донев, Велизар Бинев, Албена Михова. Присъства и съпругата на Морфов - Рени Врангова, съобщава БНТ.

Все още не са ясни какви действия ще бъдат предприети, но актьорите обмислят да съберат подписка в подкрепа на режисьора.

Режисьорът на Народния театър Александър Морфов бе уволнен днес. По-рано днес пиарката на Народния театър Велислава Кръстева обяви, че това е последният ѝ работен ден в театъра.

Скандалът в Народния театър се разрази след обвинения в политически пристрастия от Морфов към Кръстева. Актьорите от трупата се разделиха в мнението си "за" и "против", както и в подкрепата си за директора Васил Василев.

Във вчерашния ден се появи информация, че се готви нова структура, в която отсъства позицията на главен режисьор, както и че Велислава Кръстева е подала оставка. Директорът на Народния театър не беше открит за коментар.