Когато каруцата се обърне, пътища много. Тази поговорка важи в пълна степен за ситуацията около Международен панаир Пловдив в последните месеци. Предизборно се появиха множество спасители, които на фона на всички запознати с реалната ситуация около панаира, звучат неубедително, популистки и на моменти комично. Явно политическите търгаши разчитат на кратката памет на пловдивчани, за да ги яхнат и да си направят нужния им политически ПР, кой с цел предсрочни парламентарни избори, кой с цел предстоящи тази година местни избори. Как да спасиш нещо, което отдавна е загубено? Темата ще коментираме в сутрешния блок "Добро утро, България" на Радио "Фокус" с д-р Иван Чомаков, кмет на град Пловдив за периода от 1999 до 2007 година.

Скандали съпътстваха обсъждането на доклада на временната комисия за установяване на всички факти и обстоятелства, свързани с подписването и прекратяването на меморандума за 1 млрд. долара с "Джемкорп" и IP3 Corporation от правителството на Кирил Петков. Сблъсъците в пленарната зала се разгоряха, след като бяха представени заключенията на комисията, че меморандумът е сключен противоконституционно. Лъжи, нападки и обиди - превзета ли е българската енергетика? Какви са интересите на политическата прослойка днес? Отговорите на тези и други въпроси ще потърсим от Йордан Терзийски от "Продължаваме Промяната".

На 6 януари отбелязваме един от най-големите християнски празници Богоявление (Йордановден). Ще се отправим към Елин Пелин, където традиционно ще отбележат деня. Наш гост ще бъде Лиляна Цветанова, председател на "Народно читалище "Елин Пелин 1896", град Елин Пелин. С нея ще си поговорим за честването на празника днес и преди. Какво се промени и какво се запази през годините?

Започнете деня информирани!

Сутрешният блок "Добро утро, България" на Радио "Фокус" от 7:00 до 10:00 часа, водещ е Йоланда Пелова.