Поредица от изчезнали хора и издирвателни акции, някои от които приключили успешно, други все още действащи. Редица доброволци и служители на реда полагат усилия за откриване на изчезналите, но кога се налага намесата на криминален психолог и в какво се състои неговата работа.

По темата разговаряме на 10 февруари в сутрешния блок "Добро утро, България" на Радио "Фокус" с криминалния психолог Тодор Тодоров. С него ще коментираме и причините за зачестилите случаи и за гласността, която им се дава напоследък.  

И още: Пореден фалшив сигнал за бомба – пътниците на Летище София бяха евакуирани заради сигнал за поставени взривни устройства. Само в рамките на 2 седмици в столичен търговски център имаше две подвеждащи съобщения. Какви са мотивите на всяващите тревога и има ли начин за превенция или регулация за подобен вид нарушения?

На въпросите отговаря експертът по национална сигурност и ректор на Университета за национално и световно стопанство (УНСС) проф. Димитър Димитров.  

В края на работната седмица си говорим за предстоящите почивни дни и по-специално как ще преминат те в Априлци, където ще се състои Празникът на сланината и греяната ракия.

Какво ще могат да видят посетителите и защо е важно да пазим спомена за традициите? Как се чувстват жителите на общината от предстоящото участие на великата Валя Балканска?

Предпразнично разговаряме с кмета на община Априлци Тихомир Кукенски.  

Междувременно следим и ви запознаваме с актуалните събития у нас и по света.  

Започнете деня с програмата на Радио "Фокус" и сутрешния блок "Добро утро, България" от 07:00 до 10:00 часа с водещ Габриела Ганева.